Our beer

  • Vaalea Kozel

    Vaalea olut hienovaraisella maulla ja kirkkaan kultaisella värillä.

    Alkoholia 4%

  • Tumma Kozel

    Tumma olut joka on valmistettu ainutlaatuisesta sekoituksesta tummia maltaita.

    Alkoholia 3.8%

Brand History

Velkopopovický
Kozelin tarina
Olutta on valmistettu paljon sitten
ensimmäisen erän. Katso mitä Kozel muistaa!
2015
Ennätyksellinen tuoppien kohotus

Perinteisellä Kozel päivällämme teimme uuden ennätyksen kuinka monta ihmistä kohotti tuoppia yhdessä pöydässä. Juhlintaa läheisten ystäviemme seurassa vartioi valtava puinen pukki patsas, joka symboloi oluttamme.

2014
Kozelin 140-vuosijuhla

Halusimme että Kozel oluen ystävät juhlisivat kanssamme 140-vuotisjuhlaa joten kannustimme heitä lähettämään Kozelille heidän henkilökohtaiset viestinsä jotka talletimme erityiseen muisto rasiaan. Muistellaksemme menneitä aikoja, teimme olut pulloista erityisen vuosikerta painoksen.

2009
Sarvekas Kozel tuoppi

Tšekkiläinen taiteilija Jan Čapek suunnitteli uuden tuopin jossa on erityis muotoiltu kahva - jokainen oikea Kozel oluen ystävä voi helposti tunnistaa mistä hän sai ideansa. Arvaatko kuka oli hänen mallinsa?

2007
Ensimmäinen Kozlovna avattiin

Avasimme ensimmäisen alkuperäisen Kozel pubin, oluthuone mukavalla ilmapiirillä ja perinteisellä sisustuksella joka muistuttaa sinua panimon historiasta. Tämä on se paikka missä tuore tankkiolut yhdessä legendaarisen tšekkiläisen ruoan kanssa maistuvat parhaimmilta!

1993
Kozel päivä

Vuodesta 1993 lähtien kaikki tiet ovat johtaneet Velké Popoviceen. Ensimmäistä kertaa Kozel oluen ystävät tapasivat panimon alueella ja juhlivat yhdessä. Sanotaan että jokaisen Kozelin ystävän tulisi vierailla tässä tapahtumassa vähintään kerran elämässään.

1965
Ensimmäinen tankkiolut

Kun Kozel tuli suositummaksi oluen ystävien keskuudessa, panimo sai loistavan ajatuksen tankkipubeista. Olut tuotiin pubeihin isoissa tankeissa kuorma-autoilla joten jokainen sai maistaa tuoretta olutta siitä huolimatta että heidän suosikki pubinsa oli kaukana Velké Popovicesta.

1938
Panimo sai maskottinsa

Kunnioittaakseen tuotemerkkiään, omistajat toivat panimolle pukin ja rakensivat sille pihalle uuden kodin. Pukin nimeksi annettiin Olda, aivan kuten hänen parrakkaille seuraajilleen joita voit tänäkin päivänä kätellä kaviosta panimollamme.

1922
Kozelin ensimmäiset etiketit

Kesti 50 vuotta ennen kuin panimo rekisteröi nimensä ja tuotemerkkinsä. Viimeinkin olutpullot koristeltiin etiketeillä joiden tunnuksena oli pukki. Enää et kaupassa käydessä erehtynyt ostamaan väärää olutta!

1874
Ensimmäinen kerta kun Kozel olutta valmistettiin

Joulukuussa 1874, Velké Popovicen kylälle annettiin paras joululahja kautta aikojen. Ensimmäinen erä Kozel olutta oli valmistettu! Sen pehmeä ja herkullinen maku hämmästytti monet oluen juojat, mutta erityisesti erään ranskalaisen taidemaalarin joka vieraili kylässä. Paikallisten ihmisten vieraanvaraisuus ja täydellinen olut tekivät häneen niin suuren vaikutuksen että hän päätti antaa Popovicelle lahjan - maalaus Kozel pukista josta tuli panimon symboli.

1870
Velkopopovický Kozel panimon perustaminen

Velké Popovicessa on valmistettu olutta jo 1300-luvulta lähtien, kuitenkin vasta paroni František Ringhoffer päätti uudistaa oluen maineen 1800-luvulla. Hän korjautti vanhat rakennukset ja rakennutti uuden olutpanimon. Hän jätti unohtumattoman perinnön joka yhdistää Velké Popovicen kylän rehtiin oluen valmistukseen aina tähän päivään asti.